El nou blog del president com a eina participativa

Companys i Companyes,

És per a mi un plaer endegar aquesta nova eina de comunicació amb tots vosaltres amb l’objectiu de traslladar-vos de manera periòdica aquells temes en què la Junta de COMB està treballant. La força de la nostra institució recau en la continuïtat de la feina ben feta, en la renovació i en la innovació. És per això que hem de treballar per continuar sent un col·legi independent, amb solidesa i eficiència d’estructura i gestió, que ofereixi serveis de qualitat i que sigui més proper als metges i metgesses per donar resposta a les vostres necessitats.

Sóc conscient que hi ha un sector de la professió que necessita creure que el col·legi pot fer més per ell i vull traslladar-vos que vull ser president de tots els col·legiats i que, per tant, escoltaré. I ara que el temps són difícils, la meva junta escoltarà, més que mai.

La nostra prioritat d’acció se situa ara mateix en aquells sectors de la professió més vulnerables o en situació de precarietat i, alhora, en potenciar el lideratge dels professionals sanitaris. Defensarem la cohesió del nostre col·lectiu i el professionalisme com  a síntesi dels valors de la professió.

Espero el vostre suport i la vostra participació activa.

Dr. Jaume Padrós

2 comments

 1. Dr. Padrós, sóc metgessa de familia al CAP Sant Adrià del Besòs imembre del grup de treball de Salut Mental de CAMFIC. Vull expressar la meva preocupació per la situació en la qual es troba l’ AP en molts CAPs. Tenim una im portant pressió assitencial, llistes d’ espera de 15 dies al mes de Juny,pacients complexos desde un punt de vista orgànic però també psicosocial i cada cop se’ns assignen més responsabilitats amb menys recursos. Però lo pitjor de tot això és que mentre nosaltres invertim les nostres forces en atendre els pacients el millor possible, la nostra empresa es dedica a demanar-nos que registrem i cliquem un munt de dades a l’ ordinador per cumplir unes DPO que estan molt allunyades de la realitat assistencial i que acaben creant molta frustració als metges de familia.
  A la última convocatòria de palces MIR van quedar més de 200 places de medicina de familia sense cobrir i som el col.lectiu mèdic que més consulta al PAIMM. Així no podem continuar. Espero que desde el COMB pogueu expressar la vostra opinió sobre la situació de l’ AP i lluitar per tots aquells aspectes que caldria millorar urgentment,
  .Gràcies per la vostre atenció.

  1. Benvolguda Carolina,

   Estem vivint una situació difícil en un context socioeconòmic complex i patint unes mesures d’ajustament que estan tensionant excessivament el sistema. Sempre m’he mostrat contundent respecte la necessitat de preservar els metges d’aquests ajustaments tenint en compte que hem estat un actiu importantíssim per mantenir la qualitat dels sistema sanitari i la cohesió de la nostra societat. Aquesta situació que vivim haurà de comportar canvis, que hem de liderar entre tots, i, evidentment, el paper de la primària és cabdal. Cal més recursos i també canviar les formes d’organització que permetin als clínics més implicació i capacitat de gestió i, alhora, desburocratitzar processos i estructures. Estem treballant de valent per fer possible aquest canvi. Sóc molt conscient del desgast professional existent a l’atenció primària i que també a través de la Fundació Galatea hem pogut detectar i fer algunes accions. Però, crec que la prioritat per incidir en les causes que més provoquen aquest malestar i desgast passa per fer avançar en la línia dels canvis que he apuntat abans. Respecte les llistes d’espera, la Junta del COMB està preparant un document de posició que pot ajudar a comprendre’l millor i enfocar solucions més factibles, anant més enllà del que s’ha plantejat a l’opinió pública darrerament.
   Gràcies per fer-me arribar els teus comentaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s