Destrossar la sanitat és carregar-se el país

Davant la filtració pública de les converses mantingudes entre el Ministre d’Interior i el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, en la qual aquest bafaneja d’haver “destrossat el sistema sanitari” català, vull manifestar el següent:

Com a ciutadà, demòcrata i català manifesto el rebuig més absolut a aquesta manera de conculcar els principis bàsics d’un Estat de Dret.

Vull recordar que el nostre sistema sanitari és fruit de l’esforç i el consens de molts agents i persones i de la implicació i del treball de generacions. És un gran sistema, molt ben valorat internacionalment. Però, en l’actualitat, fruit de l’ofec financer i fiscal  que pateix el nostre país, la crisi i les retallades pressupostàries sofertes, es troba al límit de la seva sostenibilitat. Si la qualitat bàsica assistencial no s’ha vist encara afectada ha estat pel compromís dels seus professionals que hem anteposat l’atenció als nostres pacients a les nostres justes i legítimes reivindicacions retributives.

Voler “destrossar” el nostre sistema sanitari és un insult gravíssim i mostra una manca d’ètica total per part de qui el formula i el practica. És un atemptat directe contra el dret més bàsic dels ciutadans. Hom podria pensar que no és casual si el que es pretén és també destruir el país. Els professionals sanitaris són els que compten amb els índexs de confiança i reconeixement més alts per part de la ciutadania. I el nostre sistema sanitari és probablement l’instrument que més ajuda a la cohesió social del país. “Destrossar” la nostra sanitat és, per tant, carregar-se el país.

Tenim molts problemes que cal afrontar amb el màxim de consens que torno a reclamar a tots els agents implicats.

Per tant, demanem a qui correspongui que es depurin fins al final les responsabilitats sobre les persones coautores d’aquestes paraules i comportaments impropis dels càrrecs que ocupen, alhora que deplorem l’actitud dels qui, per raons tàctiques, han participat conscientment o no d’aquesta estratègia.

7 comments

 1. Sí, ho he llegit a http://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html. Indignant.
  I estic d’acord que és un atemptat directe contra un dret bàsic dels ciutadans i un instrument per carregar-se el país.
  Per tant, per la gravetat d’aquestes paraules i aquests fets que afecten el conjunt del país, caldria una acció igualment conjunta dels Col·legis professionals de Catalunya (Advocats, Enginyers, Farmacèutics, etc.). Ja fem concerts musicals junts: pot ser fóra hora de fer quelcom més que concerts.

 2. No sabia que el nostre president tenia un blog. Em sorprèn que es vulgui expressar i comunicar, cosa que contrasta amb què va fer cas omís dels correus que li vam enviar en les passades eleccions a President, en repetides ocasions, preguntant sobre temes que cinsiderem importants per al Col•legi i la nostra professió. Em queda el consol de que l’altre candidat també ens va ignorar, així que “tanto monta, monta tanto”.
  Després s’estranyaran per què estem asquejats dels polítics.

  1. El Blog del President va començar a funcionar el juny de 2014, precisament, amb l’objectiu de ser una eina de comunicació oberta del president del CoMB amb tots els col·legiats i amb la societat en general. Pel que fa al seu comentari, desconeixem sobre quins temes esperava resposta del Dr. Jaume Padrós quan, segons explica, encara era candidat a la presidència del CoMB. En qualsevol cas, tant el CoMB com el seu president estaran encantats d’atendre les seves consultes.

   1. Correus que cam escriure durant l’última època “electoral” a la presidència del COMB, a la direcció de correu que apareixia a les candidatures oficials, tant de l’actual president com de l’altres candidat. Una opció és que tinguessin tant volum de correus que no poguessin contestar; l’altra és que simplement tinguessin el correu desatès. Esperarem als següents comicis. Gràcies.

 3. Completament d’acord amb el President. És realment escandalós tot el que ha sortit a la llum de les converses conspiradores que van tenir tot un ministre i el cap de l’oficina antifrau (?)
  de Catalunya. És molt greu dir, sense cap vergonya, que han destrossat el nostre sistema sanitari, com tampoc té nom dir que “estamos jorobando” el CTT,
  que,entre altres funcions , és el servei de comunicació mòbil dels Serveis d’Emergència i Seguretat. I això es diu amb tota impunitat dintre el Ministeri de l’Interior, davant del mateix ministre del ram del govern espanyol i aquest ho troba normal!. Sí sí, per ells destrossar el nostre sistema sanitari , malmetre intencionadament (sabotejar en definitiva) el servei de comunicació de Emergències i Seguretat, empastifar sense cap prova polítics, deu entrar dintre de la Constitució Espanyola.
  En fí volen destrossar tot un país que vol viure en pau i llibertat.
  Estic d’acord que s’han de denunciar aquest fets tan greus i també emprendre alguna acció conjunta amb altres Col·legis Professionals.

 4. Bon dia,
  Sembla que no s’informa de les “baixes” de les col·legiacions del COMB a la OMC (Organización Médica Colegial) quan sí es va informar de les “altes”.
  Això comporta dificultats burocràtiques pel metge que ha estat col·legiat al COMB. Tants metges que han treballat a BCN han de marxar a treballar fora d’aquesta província? Té quelcom a veure amb RRHH de l’ICS o amb la cap de col·legiacions del COMB?
  Salut!

  1. Benvolguda Dra. Las Heras,

   Em plau indicar-vos que per a efectuar la cessió de les dades al CGCOM és precís comptar amb el vostre consentiment en els termes que us vam remetre, demanant-vos que ens la torneu degudament signada. No dubteu a contactar-nos per a qualsevol aclariment al respecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s