Gràcies companys i companyes

Havent passat ja gairebé tres setmanes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, no vull deixar passar aquest espai sense fer-ne referència. Com a moltes altres persones, els successos em van agafar en plenes vacances i fora de Barcelona.

Vull reiterar el que vaig manifestar públicament en nom del CoMB: la condemna més absoluta acompanyada d’una gran consternació, tristor i trasbals. El terror ha arribat ben a prop nostre i, com és natural, la sensació de vulnerabilitat ens ha aparegut abruptament. Una llum esfereïdora ens mostrava més fràgils.

Però, sobretot, vull destacar la reacció i la col·laboració extraordinàries i immediates de la ciutadania i, en especial, dels diferents professionals de seguretat i sanitaris que hi van intervenir de manera ràpida i eficaç, mostrant una excel·lència extraordinària dels serveis públics del nostre país. No només la societat catalana ho ha reconegut i agraït, sinó també representants i mitjans de països estrangers.

Una reacció ciutadana que, més enllà de la immediatesa de la tragèdia, s’ha mantingut els dies posteriors. Una actitud de maduresa que, al mateix temps que honorava les víctimes, manifestava no tenir por, com un anhel per a la convivència, la pau i la llibertat.

En nom de la Junta de Govern del CoMB, vull manifestar, una vegada més, el meu reconeixement, orgull i agraïment cap a tots i cadascun dels metges i resta de professionals sanitaris que hi han intervingut: des dels serveis d’Emergències, centres d’atenció primària, CUAPS i des dels diferents hospitals on finalment van acabar sent ingressats molts dels ferits. Malgrat les morts hagudes, és fàcil imaginar que el nombre hauria pogut ser encara molt superior si no haguéssim comptat amb uns serveis amb aquest altíssim nivell de preparació, d’excel·lència i de professionalitat.

Barcelona i Catalunya tenen un tarannà i una història marcades per la convivència i el respecte, per la pau i la llibertat. Des del CoMB, treballarem en la defensa i el conreu dels valors que ens han caracteritzat com a societat i la fortalesa dels quals els atemptats han volgut qüestionar.

D’altra banda, és evident que, en aquest tràngol, els ciutadans de Catalunya han constatat d’una manera dissortadament explícita que el país ha de reconèixer aquests professionals que, en el seu dia a dia, fan un esforç constant de formació i de servei i que fa temps que demanen poder treballar en unes condiciones laborals estables i econòmicament dignes, a l’alçada d’allò que la societat a la qual serveixen espera d’ells. Però, d’això ja en parlaré d’una manera més concreta al meu proper escrit. Ara només, gràcies, companys i companyes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s