El nou blog del president com a eina participativa

Companys i Companyes,

És per a mi un plaer endegar aquesta nova eina de comunicació amb tots vosaltres amb l’objectiu de traslladar-vos de manera periòdica aquells temes en què la Junta de COMB està treballant.

La força de la nostra institució recau en la continuïtat de la feina ben feta, en la renovació i en la innovació. És per això que hem de treballar per continuar sent un col·legi independent, amb solidesa i eficiència d’estructura i gestió, que ofereixi serveis de qualitat i que sigui més proper als metges i metgesses per donar resposta a les vostres necessitats. Sóc conscient que hi ha un sector de la professió que necessita creure que el col·legi pot fer més per ell i vull traslladar-vos que vull ser president de tots els col·legiats i que, per tant, escoltaré. La meva junta escoltarà.

La nostra prioritat d’acció se situa ara mateix en aquells sectors de la professió més vulnerables o en situació de precarietat i, alhora, en potenciar el lideratge dels professionals sanitaris. Defensem la cohesió del nostre col·lectiu i el professionalisme com  a síntesi dels valors de la professió. Esperem el vostre suport i la vostra participació activa. Dr. Jaume Padrós

2 comments

 1. Benvolgut Doctor Jaume Padrós, president del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona,

  L’editorial Gent i Terra SL, editora de la revista-llibre semestral Vallesos Gent, terra i patrimoni, que dirigeixo, està tancant l’edició d’un llibre dedicat a recuperar i dignificar la memòria de l’eminent metge i ciutadà granollerí Alfred Canal (1884-1942), que va ser represaliat pel franquisme i condemnat en un judici sumaríssim per les seves grans conviccions liberals, democràtiques i catalanistes. Prova de la seva gran implicació ciutadana, el Dr. Canal havia estat durant molts anys membre de la Junta del Col•legi que presidiu -amb diversos càrrecs, fins i tot en un període tan difícil com el de la Guerra Civil- i va ser una figura reconeguda en l’àmbit internacional.

  El llibre és un treball molt aprofundit de l’advocat i historiador Joan Garriga, titulat ‘Cartes sense adreça al doctor Alfred Canal’, que després de remenar tota mena d’arxius s’acosta a la figura del doctor proscrit a través de cartes personals que li formula, en un cert estil novel•lesc. Les cartes es complementen amb referències abundants a missives i articles del Doctor Canal, així com amb fotografies representatives del personatge.

  L’aparició del llibre -que compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental- servirà també per recuperar i dignificar la seva memòria a la seva ciutat i ens agradaria -i ens semblaria molt apropiat- que en tot plegat hi pogués participar d’alguna manera el Col•legi. Vam parlar fa uns mesos amb el Dr. Bruguera d’aquest llibre i d’aquesta iniciativa -així com la possibilitat de col•laborar en l’edició, comprant-ne un determinat nombre d’exemplars- i no se’ns en va acabar aclarint res.

  Ara ja estem molt a punt de la presentació del llibre, prevista per al 17 de març, i és per això que us agrairíem de saber si pot ser del vostre interès i si podrem compatr amb la vostra col•laboració.

  Per qualsevol cosa, podeu contactar amb nosaltres a direccio@scripta.cat i al telèfon 609046963.

  Molt cordialment,

  Vicenç Relats, director de la revista-llibre Vallesos i de l’editorial Gent i Terra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s